Спагети с чеснови гъби и прошуто

Бързо, лесно, вкусно.

19 December 2016 15:04
Спагети с чеснови гъби  и прошуто
20 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 322
  • маз 9
  • нас. маз 2
  • въгл 39
  • захар 3
  • фибри 4
  • прот 19
  • сол 1

Продукти

90 г прошуто
1 ч.л. олио
2 глави червен лук, разполовени и тънко нарязани
6 скилидки чесън, нарязани
175 г гъби, нарязани
1 с.л. нарязан естрагон или мащерка
25 г орехови ядки
2 шепи магданоз, нарязан

Приготвяне

1. Загрейте голям незалепващ тиган и запържете на сухо прошутото, докато стане хрупкаво. Оставете настрана. Добавете олиото в тигана и запържете лука и чесъна, докато станат златисти.


2. Сварете спагетите по указанията на пакета. В това време сложете гъбите в тигана с лука и гответе, като разбърквате, докато намалят обема си и започнат да променят цвета си. Добавете естрагона или мащерката и орехите и гответе още няколко минути. 


3. Отцедете спагетите, като запазите малко от водата. Объркайте спагетите с чесновите гъби и магданоза, и ако ви се струва сухо, добавете малко от водата от спагетите. Начупете хрупкавото прошуто и го поръсете отгоре.


ЗА ПОРЦИЯ: 322 ккал, 9 г мазнини, 2 г наситени мазнини, 39 г въглехидрати, 3 г фибри, 4 г захари, 19 г протеини, 1,2 г сол. 

Списанието
BBC Good Food България Брой 197
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ