Пикантни пълнени чушки с фета

Пикантно и приятно.

19 December 2016 15:53
Пикантни пълнени чушки с фета
25 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 288
  • маз 7
  • нас. маз 3
  • въгл 39
  • захар 15
  • фибри 26
  • прот 19
  • сол 1

Продукти

2 големи чушки, разполовени и почистени от семките, но с дръжки
по 1 ч.л. смлян кимион и кориандър
400 г нарязани домати от консерва
1 глава червен лук, разполовен и тънко нарязан
1 скилидка чесън, фино настъргана
1 червена люта чушка, без семките и тънко нарязана
1 малък патладжан, нарязан на дребни кубчета
220 г червен боб от консерва, неотцеден
малка връзка кориандър, нарязан
1 голямо яйца
25 г нискомаслено фета сирене, настъргано
50 г извара
2 шепи рукола
резени лайм, за сервиране

Приготвяне

1. Загрейте фурната до 190°С (170°С с обдухване). Сложете половинките чушки в тавичка с кожата нагоре и запечете за 15-20 мин.


2. В това време сложете подправките в тиган и ги затоплете. Добавете доматите, лука, чесъна, лютата чушка, патладжана и боба заедно със соса му. Покрийте с капак и гответе 20 мин, като разбърквате. Не добавяйте течност, сместа трябва да е гъста. Добавете кориандъра.


3. Разбийте яйцето със сиренето и изварата. Обърнете чушките наопаки и ги напълнете със зеленчуковата смес, колкото можете повече. Покрийте ги с яйчената смес със сирене и запечете за 10 мин, докато топингът засъхне. Сервирайте с рукола и резени лайм.

Списанието
BBC Good Food България Брой 197
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ