Спагети от спелта с люта чушка, броколи и панчета

Ние използвахме спагети от спелта, защото обичаме техния орехов аромат, освен това те съдържат фибри, протеини и витамини.

20 December 2016 12:21
Спагети от спелта с люта чушка, броколи и панчета
12 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 472
  • маз 27
  • нас. маз 10
  • въгл 34
  • захар 2
  • фибри 7
  • прот 20
  • сол 1

Продукти

3 с.л. зехтин и още за поръсване
2 глави лук шалот, ситно нарязани
4 скилидки чесън, ситно нарязани
2 червени люти чушки, без семките и ситно нарязани
350 г пълнозърнести спагети от спелта
300 г тънкостеблени броколи, стеблата нарязани, розичките оставени цели
140-160 г кубчета панчета
2 парчета черен хляб, нарязан на малки парченца
100 г козе сирене, натрошено

Приготвяне

1. Загрейте 2 с.л. зехтин в голям тиган. Добавете лука, чесъна, повечето люти чушки и леко овкусете. Запържете внимателно за 10 мин, докато омекнат.


2. Сварете пастата според указанията на опаковката, като добавите броколите за последните 5 мин.


3. Загрейте останалата 1 с.л. зехтин в друг тиган. Добавете панчетата да цвърчи, докато мазнината се отдели и кубчетата станат хрупкави. Сложете вътре хляба, овкусете и пържете, за да се получат хрупкави крутони. Отцедете пастата и броколите, като запазите няколко с.л. от водата от варенето.


4. Сложете пастата в сместа с лука, като добавите достатъчно вода от готвенето, за да може сосът да покрие пастата. Опитайте как е на вкус и поръсете с крутоните, панчетата, останалите люти чушки и козето сирене. Сипете отгоре малко зехтин и сервирайте веднага.


ЗА ПОРЦИЯ: 472 ккал, 27 г мазнини, 10 г наситени мазнини, 34 г въглехидрати, 2 г захари, 7 г фибри, 20 г протеини, 1,6 г сол.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ