Сметанови ньоки с пушена пъстърва и копър

Само с 5 съставки

16 January 2017 14:42
Сметанови ньоки  с пушена пъстърва  и копър
5 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 704
  • маз 44
  • нас. маз 26
  • въгл 52
  • захар 5
  • фибри 5
  • прот 21
  • сол 2

Продукти

350 г ньоки
150 мл пълномаслена сметана
1 голяма тиквичка, едро настъргана
2 топло пушени филета
пъстърва, начупени на големи парчета
малка връзка копър, нарязан, няколко стръкчета запазени за гарниране

Приготвяне

1. Сложете да заври голяма тенджера с вода и сварете ньоките според указанията на опаковката. Загрейте сметаната в тенджера. Разбъркайте вътре тиквичката и гответе 1-2 мин, докато омекне. Усилете огъня и оставете сместа да бълбука, докато се сгъсти. Разбъркайте вътре пъстървата и нарязания копър. Затоплете ги и овкусете, като внимавате да не сложите твърде много сол, защото рибата вече е осолена.


2. Отцедете ньоките и ги разбъркайте в соса. Поръсете с останалия копър, добавете малко смлян черен пипер и сервирайте. 

Списанието
BBC Good Food България Брой 195
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ