Шоколадови мелби с круша

За тези прекрасни мелби може да използвате парче кекс, който сте приготвили сами или сте купили готов.

17 January 2017 14:42
Шоколадови мелби  с круша
5 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 681
  • маз 44
  • нас. маз 25
  • въгл 53
  • захар 48
  • фибри 5
  • прот 8
  • сол 0

Продукти

85 г кекс
3 с.л. бренди или портокалов ликьор (може да използвате и сока от крушите)
410 г круши от компот, нарязани на четвъртинки
8 лъжици сладолед
25 г печени лешници, ситно нарязани

ЗА ШОКОЛАДОВИЯ СОС С ПОРТОКАЛ
100 г блокче черен шоколад
50 мл пълномаслена сметана
1 с.л. бренди или портокалов ликьор (или портокалов сок)
настърганата кора от 1 порто

Приготвяне

1. Първо направете стърготините черен шоколад, като прокарате острието на голям нож по блокчето. Не ви трябват много, само колкото за украса. Отделете стърготините настрана и натрошете останалия шоколад в тенджерка. Добавете останалите съставки за соса и го загрейте внимателно. Разбърквайте, докато шоколадът се разтопи и получите гладък сос.


2. Натрошете кекса в чаши за мелба и го поръсете с алкохола или сока от крушите. Отгоре сложете четвъртинки круша и сладолед. Полейте с шоколадовия сос и поръсете с лешниците и настъргания шоколад. 

Списанието
BBC Good Food България Брой 197
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ