Табуле с печен карфиол

Може да приготвите тази рецепта предварително – ще се запази добре в хладилника за няколко дни.

17 January 2017 15:55
Табуле с печен карфиол
12 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 319
  • маз 21
  • нас. маз 8
  • въгл 14
  • захар 11
  • фибри 5
  • прот 16
  • сол 1

Продукти

1 голяма глава карфиол, около 650 г почистен
1 ч.л. бахар
1 ч.л. смляна канела
2 с.л. зехтин
25 г филирани бадеми, запечени
1 глава червен лук, ситно нарязан
200 г сирене фета, натрошено
110 г зърна нар
сокът на 1 лимон
1/2 малка връзка магданоз, ситно нарязан
1/2 малка връзка мента, ситно нарязана, и още няколко листа за украса

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). Отстранете външните листа на карфиола и твърдата част от розичките, след това го нарежете на едро. Сложете го в голямата купа на кухненски робот и го разбийте за 30 сек, докато заприлича на кускус, прехвърлете го в друга голяма купа.


2. Разбъркайте подправките и зехтина в карфиола и го овкусете. Разстелете сместа в широка тава на тънък пласт. Запечете за 12 мин, като по средата на печенето разбъркате, за да се запекат всички карфиолени трохи. Оставете настрани да се охлади леко.


3. Щом достигне стайна температура, разбъркайте вътре останалите съставки и овкусете, поръсете с целите листа мента. 

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ