Сьомга с коричка от гремолата и леща със спанак

Вкусна и лесна вечеря за делничните дни

05 July 2017 12:50
Сьомга с коричка от гремолата и леща със спанак
20 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 610
  • маз 30
  • нас. маз 9
  • въгл 36
  • захар 5
  • фибри 13
  • прот 43
  • сол 2

Продукти

4 скилидки чесън, 2 оставени цели, 2 тънко нарязани
1/2 малка връзка магданоз, едро нарязан
1 лимон, кората настъргана, нарязан на 4 резена
2 филийки пълнозърнест хляб
4 филета сьомга
1½ с.л. зехтин
200 г листа бейби спанак
500 г сготвена леща
2 с.л. заквасена сметана
3 с.л. сметана с хрян

Приготвяне





1. Загрейте фурната до 200°C (180°C с обдухване). Разбийте двете цели скилидки чесън с повечето магданоз, настърганата лимонова кора, хляба и леко овкусете. Подправете филетата сьомга и натиснете хлебната смес отгоре. Поръсете с 1/2 с.л. зехтин и печете във фурната 15-20 мин, докато рибата стане готова, а хлебните трохи станат златисти.


2. Запържете в тиган нарязания чесън в останалия зехтин за 1-2 мин на слаб огън. Добавете спанака и лещата, усилете огъня и пържете, докато спанакът омекне, а лещата се сгорещи. Сипете вътре заквасе- ната сметана, хряна и овкусете.


3. Разпределете лещата в 4 чинии. Сложете рибата отгоре, поръсете с останалия магданоз и сервирайте с лимоновите резени.





Списанието
BBC Good Food България Брой 199
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ