Тостове с праз и сирене и бърза туршия

Необичайни сандвичи за бърза вечеря

05 July 2017 14:41
Тостове с праз и сирене и бърза туршия
16 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 581
  • маз 28
  • нас. маз 16
  • въгл 53
  • захар 25
  • фибри 13
  • прот 22
  • сол 2

Продукти

3 с.л. масло
4 стръка праз лук (около 600 г), почистен, разполовен и ситно нарязан
2 с.л. ябълков оцет
1и 1⁄2 с.л. едрозърнеста горчица
2 с.л. кленов сироп
4 моркова, нарязани на лентички
2 червени ябълки, разполовени, почистени и тънко нарязани
1 глава цвекло, едро настъргано
8 филийки хляб със семена
200 г меко сирене, натрошено

Приготвяне





1. Разтопете 1 с.л. масло в тиган и добавете праза, овкусете и сипете 3 с.л. вода. Пържете около 12 мин, докато омекне, като добавите още малко вода, ако започне да залепва за дъното на тигана.


2. За да направите туршията, смесете ябълковия оцет, горчицата, кленовия сироп и овкусете в голяма купа. Сложете вътре морковите и ябълките, след това сложете цвеклото отгоре, но не го смесвайте.


3. Сложете грил тиган на силен огън. Намажете всичкия хляб с масло от едната страна. Смесете праз лука и сиренето и ги разпределете върху половината филии от страната без масло. Покрийте с останалите филии с намазаната страна нагоре. Печете за около 2 мин от всяка страна или докато сиренето се разтопи, като натискате надолу с шпатула, за да залепнат парчетата. Разбъркайте цвеклото с туршията, разрежете тостовете през средата и сервирайте заедно.







Списанието
BBC Good Food България Брой 199
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ