Печено пилешко с кейл

Бърза идея за работните дни

05 July 2017 14:45
Печено пилешко с кейл
35 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 739
  • маз 33
  • нас. маз 13
  • въгл 57
  • захар 28
  • фибри 15
  • прот 47
  • сол 2

Продукти

100 г къдрав кейл, ситно нарязан
1 лимон, настърганата кора от ½ и ½, нарязан на резени
4 с.л. маскарпоне
2 скилидки чесън, смачкани
4 пилешки гърди без кожа
12 тънки резена пушен бекон
500 г пащърнак, обелен и нарязан на дълги ивици
2 глави червен лук, разполовени и нарязани на резени
500 г сладки картофи, обелени и нарязани на тънки кръгчета
2 с.л. зехтин

Приготвяне





1. Загрейте фурната до 220°C (200°C с обдухване). Сложете тенджера с вода да заври и варете кейла 4 мин, докато омекне. Изплакнете със студена вода, изстискайте го с ръце и го разбийте в кухненски робот с лимоновата кора, маскарпонето и чесъна, овкусете.


2. Направете прорез по дължината на пилешките гърди, отворете ги и ги напълнете с кейла. Внимателно разтеглете всеки резен бекон и увийте по три около пилешките гърди.


3. Разбъркайте зеленчуците със зехтина в тава. Сложете пилешкото месо отгоре, овкусете и печете 20-25 мин, като разбъркате зеленчуците по средата на печенето. Проверете дали месото е готово и го сложете в чиния да отпочине, покрито с фолио. Печете зеленчуците още 10 мин и ги сервирайте с пилешкото и лимоновите резени. 





Списанието
BBC Good Food България Брой 196
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ