Рибни пръстчета с хариса в марулени купички

Интересна идея, която децата ще харесат

05 July 2017 14:52
Рибни пръстчета с хариса в марулени купички
30 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 429
  • маз 17
  • нас. маз 3
  • въгл 32
  • захар 16
  • фибри 9
  • прот 33
  • сол 1

Продукти

700 г моркови, разполовени и нарязани на дълги ивици
2 ч.л. семена кимион
1 1⁄2 с.л. зехтин и още за намасляване
1 пълна с.л. хариса
2 средни яйца, разбити
4 филета морски език, без кожата
(около 500 г общо), нарязани на дебели ленти (около 4 ленти от филе), или друга стегната бяла риба
85 г пресни хлебни трохи, добре овкусени
1 пълна с.л. тахан
сокът на 1 лимон
3-4 марули бейби джем, листата разделени (ще ви трябват около 16 листа – големите са по-подходящи)
4 стръка пресен лук, тънко нарязан

Приготвяне




1. Загрейте фурната до 220°C (200°C с обдухване). Сложете в тава морковите, семената кимион и зехтина, овкусете. Печете 30 мин, докато омекнат.


2. Намаслете тава. Разбъркайте харисата в разбитите  яйца и овкусете, сложете рибните ленти в сместа и разбъркайте, за да се покрият. След това ги потопете в хлебните трохи и ги сложете в приготвената тава. Повторете, докато всички лентички са
покрити. Печете най-отгоре във фурната около 12 мин или до златисто.


3. Овкусете леко тахана и бавно добавете лимоновия сок, като разбърквате през цялото време. Когато сте доволни от вкуса, постепенно добавете 1-2 с.л. вода, за да се отпусне таханът до течна консистенция. Разпределете листата маруля в 4 чинии и сложете рибните пръстчета и печените моркови вътре, като добавите пресния лук и малко от тахановия дресинг.





 

Списанието
BBC Good Food България Брой 199
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ