Масала фритата и салца с авокадо

Лесна вегетарианска вечеря с екзотичен аромат

05 July 2017 14:57
Масала фритата и салца с авокадо
25 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 347
  • маз 25
  • нас. маз 5
  • въгл 12
  • захар 9
  • фибри 5
  • прот 16
  • сол 0

Продукти

2 с.л. рапично олио
3 глави лук, 2 ½ тънко нарязани на ивици, ½ ситно нарязана
1 с.л. къри паста
500 г чери домати, разполовени
1 червена люта чушка, без семките, нарязана
малка връзка кориандър, едро нарязан
8 големи яйца, разбити
1 авокадо, без костилката, обелено и нарязано
сокът на 1 лимон

Приготвяне




1. Загрейте олиото в тиган с незалепващо покритие. Сипете вътре лука на ивици и запържете на умерен огън за около 10 мин, докато омекне и стане златист. Добавете къри пастата и пържете още 1 мин. Сипете вътре 1/2 от доматите и 1/2 от лютата чушка. Пържете, докато сместа се сгъсти, а доматите се разпукат.


2. Загрейте силно грила. Добавете половината кориандър към яйцата и овкусете, сипете отгоре сместа с лука. Разбъркайте 1-2 пъти и гответе на слаб огън 8-10 мин, докато почти стегне. Прехвърлете на грила за 3-5 мин, докато стегне напълно.


3. За салцата смесете авокадото, останалата люта чушка и доматите, нарязания лук, останалия кориандър и лимоновия сок, овкусете и сервирайте с фритатата. 




Списанието
BBC Good Food България Брой 199
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ