Бургери със свинско месо, дюлево айоли и салата с фенел

Интересен вариант на сандвич за вечеря

05 July 2017 15:05
Бургери със свинско месо, дюлево айоли и салата с фенел
30 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 832
  • маз 48
  • нас. маз 8
  • въгл 66
  • захар 14
  • фибри 5
  • прот 30
  • сол 3

Продукти

1 с.л. лют пушен червен пипер (намалете го на 1/2 с.л., ако не обичате много люто)
3 скилидки чесън, смачкани
2 1⁄2 с.л. зехтин
400 г парче свинско бонфиле, почистено от сухожилията
1 глава фенел, разрязана на 4 и много ситно нарязана
1/2 глава червен лук, много ситно нарязан
3 сладки кисели краставички, ситно нарязани, и 2 с.л. от сока им
2 с.л. паста от дюля (също позната като мембрийо)
5 с.л. майонеза
12 мини хлебчета за бургер, разполовени

Приготвяне




1. Загрейте фурната до 200°C (180°C с обдухване). Смесете червения пипер,
2 скилидки чесън, 11⁄2 с.л. зехтин и леко овкусете. Втрийте го в свинското и го сложете в тава, застлана с хартия за печене. Запечете го във фурната за 
15 мин, след това обърнете месото и печете още 12-15 мин, докато стане готово.


2. За салатата смесете фенела, лука, киселите краставички и сока, останалия зехтин и леко овкусете. Може да се приготви няколко часа предварително и да се охлади.


3. За айолито разбийте дюлевата паста с майонезата и останалия чесън. Извадете свинското месо от фурната и го оставете да престои 5 мин, преди да го нарежете. За да сервирате, намажете малко айоли върху всяко хлебче и сложете от месото и зелевата салата. Сервирайте допълнително зелева салата отстрани, ако желаете. 




Списанието
BBC Good Food България - Брой 202
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ