Бургери със свинско месо, дюлево айоли и салата с фенел

Интересен вариант на сандвич за вечеря

05 July 2017 15:05
Бургери със свинско месо, дюлево айоли и салата с фенел
30 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 832
  • маз 48
  • нас. маз 8
  • въгл 66
  • захар 14
  • фибри 5
  • прот 30
  • сол 3

Продукти

1 с.л. лют пушен червен пипер (намалете го на 1/2 с.л., ако не обичате много люто)
3 скилидки чесън, смачкани
2 1⁄2 с.л. зехтин
400 г парче свинско бонфиле, почистено от сухожилията
1 глава фенел, разрязана на 4 и много ситно нарязана
1/2 глава червен лук, много ситно нарязан
3 сладки кисели краставички, ситно нарязани, и 2 с.л. от сока им
2 с.л. паста от дюля (също позната като мембрийо)
5 с.л. майонеза
12 мини хлебчета за бургер, разполовени

Приготвяне




1. Загрейте фурната до 200°C (180°C с обдухване). Смесете червения пипер,
2 скилидки чесън, 11⁄2 с.л. зехтин и леко овкусете. Втрийте го в свинското и го сложете в тава, застлана с хартия за печене. Запечете го във фурната за 
15 мин, след това обърнете месото и печете още 12-15 мин, докато стане готово.


2. За салатата смесете фенела, лука, киселите краставички и сока, останалия зехтин и леко овкусете. Може да се приготви няколко часа предварително и да се охлади.


3. За айолито разбийте дюлевата паста с майонезата и останалия чесън. Извадете свинското месо от фурната и го оставете да престои 5 мин, преди да го нарежете. За да сервирате, намажете малко айоли върху всяко хлебче и сложете от месото и зелевата салата. Сервирайте допълнително зелева салата отстрани, ако желаете. 




Списанието
BBC Good Food България Брой 199
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ