Шоколадови мелби с круша

За тези прекрасни мелби може да използвате парче кекс, който сте приготвили сами или сте купили готов.

05 July 2017 17:06
Шоколадови мелби с круша
5 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 312
  • маз 18
  • нас. маз 9
  • въгл 28
  • захар 12
  • фибри 2
  • прот 8
  • сол 1

Продукти

85 г кекс
3 с.л. бренди или портокалов ликьор (може да използвате и сока от крушите)
410 г круши от компот, нарязани на четвъртинки
8 лъжици сладолед
25 г печени лешници, ситно нарязани
ЗА ШОКОЛАДОВИЯ СОС С ПОРТОКАЛ
100 г блокче черен шоколад
50 мл пълномаслена сметана
1 с.л. бренди или портокалов ликьор (или портокалов сок)
настърганата кора от 1 портокал

Приготвяне




1. Първо направете стърготините черен шоколад, като прокарате острието на голям нож по блокчето. Не ви трябват много, само колкото за украса. Отделете стърготините настрана и натрошете останалия шоколад в тенджерка. Добавете останалите съставки за соса и го загрейте внимателно. Разбърквайте, докато шоколадът се разтопи и получите гладък сос.


2. Натрошете кекса в чаши за мелба и го поръсете с алкохола или сока от крушите. Отгоре сложете четвъртинки круша и сладолед. Полейте с шоколадовия сос и поръсете с лешниците и настъргания шоколад. 




Списанието
BBC Good Food България Брой 196
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ