Десертчета с лайм и джинджифил

Вкусен сладкиш за следобедното кафе

06 July 2017 15:42
Десертчета с лайм и джинджифил
40 мин. Лесно Порции 14

  • ккал 200
  • маз 9
  • нас. маз 5
  • въгл 29
  • захар 21
  • фибри 0
  • прот 2
  • сол 0

Продукти

85 г масло, разтопено и още за намазняване
250 г джинджифилови бисквити с ядки
ЗА ПЪЛНЕЖА
25 г брашно
200 г захар
2 големи яйца и 1 голям жълтък
настъргана кора от 2 лайма, сокът от 4 лайма

Приготвяне




1. Застелете тавичка 18 х 23 см с метално фолио и леко го намазнете. Загрейте фурната на 180°С и сложете друга тава да се загрее. Натрошете бисквитите на съвсем ситно.


2. Смесете трохите от бисквитите с маслото и ги притиснете по дъното на застланата с фолио тавичка до твърдо. Сложете я в загрятата тава и запечете за 20 мин до тъмнозлатисто.


3. За пълнежа объркайте захарта с брашното, в средата направете кладенче, добавете яйцата и жълтъка и бъркайте до еднородна смес. Сложете настърганата кора и сока от лайм и разбийте отново. Полейте горещата изпечена основа с пълнежа, върнете сладкиша във фурната и намалете до 160°С. Запечете за 20 мин или докато пълнежът стегне в средата. Оставете десерта да изстине върху телена скаричка и го нарежете на правоъ- гълни парчета. 





 


 

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ