Непали Момо

Това е любимата рецепта на Гунджа още от детството – представлява вид пелмени, пълнени с месо.

06 July 2017 16:43
Непали Момо
0 мин. Лесно Порции 0

  • ккал 0
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 0
  • захар 0
  • фибри 0
  • прот 0
  • сол 0

Продукти

ЗА ТЕСТОТО
500 г брашно
150 г кисело мляко
3 с.л. масло, разтопено 200 мл вода
1 с.л. сол
ЗА ПЪЛНЕЖА
500 г агнешка кайма
1 глава червен лук
50 г ситно смляно кашу
2 с.л. зелени хималайски билки (можете да
заместите с ароматни треви по избор)
1 ч.л. смлян кориандър
1⁄2 връзка зелен кориандър, листата нарязани

Приготвяне




1. Замесете меко тесто от посочените продукти, оставете да престои 15 мин, през това време пригответе пълнежа.


2. Смесете агнешката кайма със ситно нарязания лук, кашуто, ароматните билки и подправките и объркайте добре. Направете на топчета колкото орех.


3. Разделете тестото на малки топчета, оставете да престоят 3 мин, след което разточете на кръг с диаметър около
10-12 см, поставете в средата топче от пълнежа и затворете тестото около него.


 4. Поставете готовите Момо в съд за задушаване на пара и гответе около 25 мин. Сервирайте със салата по избор. 




Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ