Кюфтенца от свинско и чушки върху пюре от пащърнак

Можете да прибавите люта чушка в кюфтенцата, ако обичате пикантния вкус.

10 July 2017 15:49
Кюфтенца от свинско и чушки върху пюре от пащърнак
30 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 573
  • маз 21
  • нас. маз 6
  • въгл 49
  • захар 21
  • фибри 18
  • прот 36
  • сол 1

Продукти

1/4 ч.л. канела
1 ч.л. пушен червен пипер
1 червена чушка, нарязана
2 скилидки чесън, смачкани
1 ч.л. риган
1 пълнозърнеста питка, накъсана на парчета
250 г свинска кайма без мазнини
1 яйце, разбито
2 ч.л. зехтин
3 пащърнака, обелени и нарязани
140 г доматено пюре пасата
1 с.л. магданоз, нарязан

Приготвяне




1. Загрейте фурната на 190°С (170°С с обдухване). В малката купа на кухненски робот сложете канелата, половината червен пипер, чушката, 1 скилидка чесън, ригана и накъсаната питка. Разбийте, докато всичко се нареже на ситно. Прехвърлете в друга купа и добавете каймата и яйцето, овкусете добре. Намажете с 1 ч.л. зехтин голямо парче хартия за печене. Омесете каймата с другата смес и оформете 8 кюфтенца. Сложете ги на разстояние едно от друго върху хартията.


2. Запечете кюфтенцата за 20 мин, докато се сготвят отвътре и станат леко златисти. През това време сварете пащърнака в тенджера с вряла вода на силен огън за 15 мин. Отцедете и намачкайте, като овкусите. Съхранявайте на топло, докато стане време за сервиране.


3. За бърз доматен сос сложете останалия смачкан чесън и пушен червен пипер в малка тенджера заедно с доматеното пюре и гответе на умерен огън за 5 мин, докато се сгъсти. За да сервирате, разделете пюрето от пащърнак в две чинии, сложете кюфтенцата в соса и разбъркайте, след това сипете от тях върху пюрето. Поръсете с магданоз и полейте с останалия зехтин. Сервирайте веднага.




Списанието
BBC Good Food България Брой 197
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ