Крем от козе сирене със салата и хрупкава елда

Може да използвате и меко козе сирене, смесено с 1 с.л. кисело мляко.

24 July 2017 13:34
Крем от козе сирене със салата и хрупкава елда
10 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 658
  • маз 45
  • нас. маз 13
  • въгл 40
  • захар 15
  • фибри 6
  • прот 21
  • сол 2

Продукти

200 г тънкостеблено броколи
2 с.л. рапично или слънчогледово олио
50 г елда, изплакната и отцедена
100 г крем от козе сирене
50 г кресон, измит
1 голяма глава цвекло, тънко нарязана
1 малка глава жълто цвекло, тънко нарязана
4 репички, нарязани на четвъртинки
За дресинга
3 с.л. зехтин
1 с.л. шери оцет
1 с.л. дижонска горчица
1 с.л. мед

Приготвяне





1 Кипнете голяма тенджера подсолена вода и сварете цветчетата броколи за 2 мин. Отцедете и загрейте силно оребрен тиган. Запечете ги за няколко минути на тигана, докато се появят ясни тъмни черти, оставете настрана.


2 Смесете всички съставки за дресинга в кана и подправете.


3 Загрейте олиото в тиган на умерен към силен огън. Запържете елдата за 1 мин до светлозлатисто, дръпнете тигана от огъня (елдата ще продължи да се пържи) и я оставете още 1 мин до тъмнозлатисто.


4 За да сервирате, в средата на чинията сложете лъжица от крема с козе сирене и го поръсете с кресон. Отгоре сложете цвекло, репички и броколи. Добавете още кресон, поръсете всичко с дресинг и хрупкава елда. 





Списанието
BBC Good Food България Брой 199
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ