Нова пиня колада

По-лека версия на класическата лятна прохлада, този път с кокосова вода

24 July 2017 13:39
Нова пиня колада
0 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 168
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 19
  • захар 19
  • фибри 1
  • прот 1
  • сол 0

Продукти

ЗА РОМА С ЧЕРЕН ПИПЕР
2 ч.л. черен пипер на зърна
100 мл кашаса
ЗА КОКТЕЙЛА
500 мл пресен ананасов сок (да не е разреден концентрат)
сокът от 2 лайма
100 мл кашаса
лед
500 мл кокосова вода
ЩЕ ВИ ТРЯБВАТ ОЩЕ
бутилка с винтова капачка от 150 мл
форма за лед с по-големи гнезда
сламки

Приготвяне





Не само заменихме традиционната кокосова сметана, но и използвахме кашаса (бразилско алкохолно питие, подобно на белия ром). В него накиснахме черен пипер – отличен начин да засилите аромата, без да разчитате на основата от захарен сироп. И последен щрих – огромни кубчета ананасов лед!






1 Пригответе рома с черен пипер няколко дни по-рано. Пуснете черния пипер на зърна в бутилката, сипете кашасата, затегнете капачката и оставете бутилката на тъмно за 3-5 дни. На втория ден разклатете бутилката, за да смесите ароматите.


 2 Една нощ преди да направите коктейла, сипете ананасовия сок във формата за лед и я оставете във фризера, за да замръзне.


3 Прецедете рома с черен пипер през цедка, застлана с марля, или през филтър за кафе. Сипете 50 мл от него в шейкър за коктейли, добавете сока от лайм, 100 мл кашаса и шепа лед. Разбийте енергично, докато шейкърът стане доста студен и прецедете коктейла в четири високи чаши. Долейте ги с кокосова вода, сложете кубчета ананасов лед и предложете коктейлите със сламка. Останалия ром с черен пипер може да използвате за други питиета (ще се запази до 3 седмици) или за поръсване на печен ананас с малко кориандър. 









Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ