Маслени бисквити с лимон и бадеми

Вкусни и прекрасни, с лек аромат на бадеми и лимон

24 July 2017 15:59
Маслени бисквити с лимон и бадеми
45 мин. Лесно Порции 12

  • ккал 320
  • маз 14
  • нас. маз 6
  • въгл 42
  • захар 29
  • фибри 1
  • прот 6
  • сол 0

Продукти

125 г масло, ситно нарязано
85 г захар
175 г брашно
50 г смлени бадеми
1 с.л. мляко
За топинга
настърганата кора от 3 лимона и сокът от 4 лимона (около 225 мл сок)
5 големи яйца
250 г захар
25 г брашно
25 г филирани печени бадеми
пудра захар, за поръсване

Приготвяне




1 Загрейте фурната на 180°С (160°С с обдухване). Застелете 20 см квадратна разглобяема форма за печене с хартия за печене. В голяма купа сложете маслото, захарта и щипка сол и ги разбийте с миксер до светла и пухкава смес. Добавете брашното, смлените бадеми и млякото. Разбъркайте с дървена лъжица и омесете с ръце, за да получите тесто.


2 Прехвърлете тестото в застланата форма и го притиснете добре по ъглите. Запечете за 25 мин до златисто.


3 За лимоновия топинг първо разбийте лимоновия сок с яйцата в кана. В купа смесете захарта, брашното и настърганата лимонова кора. Прецедете лимоновата смес при сухата смес и разбийте добре.








4 Когато формата с основата на бисквитите поизстине, я увийте с метално фолио, за да не протече топинга. Полейте основата с лимоновата смес и върнете формата във фурната за 15 мин. Поръсете с бадемите и допечете за 5 мин, докато топингът стегне. Щом сладкишът изстине напълно, поръсете го с пудра захар, извадете го от формата и го нарежете на парчета. В хладилника ще се запази до 3 дни. 




Списанието
BBC Good Food България Брой 194
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ