Ягодови целувки

По тази рецепта ще получите достатъчно целувки за тортата, а и ще ви останат няколко, които да натрошите и да я поръсите или да сервирате с нея. Ще ви трябва плик за шприцоване с отрязано ъгълче или голям накрайник с диаметър 1 см.

24 July 2017 16:14
Ягодови целувки
60 мин. Средно Порции 30

  • ккал 23
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 5
  • захар 5
  • фибри 0
  • прот 0
  • сол 0

Продукти

75 г пудра захар
75 г захар
2 ч.л. ягодово сладко
червен сладкарски гел
3 белтъка, на стайна температура

Приготвяне




1 Застелете две големи тави с хартия за печене. Смесете двата вида захар в купичка. В друга смесете сладкото с достатъчно сладкарски гел, за да получите яркочервен цвят.


2 Разбийте белтъците с миксер в съвсем чиста купа без никакви следи от мазнина, докато задържат твърдо връхче. Добавете около 1/3 от захарта и разбивайте още около 1 мин, докато белтъците стегнат и станат лъскави. Постепенно добавете и останалата захар, за да получите лъскав меренг с твърдо връхче.


3 Загрейте фурната на 120°С (100°С с обдухване). Обърнете плика за шприцоване наопаки и с лъжица очертайте три линии с червеното сладко от отвора за шприцоване почти до края на плика. Обърнете плика нормално, напълнете го с меренга и го затворете, като завъртите свободния край.


4 Задръжте плика вертикално над тавата и го стиснете внимателно, за да шприцовате основата на целувката. Дръпнете го бързо нагоре, за да заострите връхчето. От сладкото целувките ще станат на черти.


5 Запечете целувките във фурната за 1 ч или докато стегнат, а при потупване по долната част се чува кух звук. Отгоре трябва да са хрупкави, а по средата да не са прекалено лепкави. Оставете ги да изстинат във фурната при затворена врата и ги съхранявайте в полиетиленов плик или в херметически затворена кутия.


ПОЛЗИ малко мазнини • без глутен 




Списанието
BBC Good Food България Брой 194
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ