Шоколадова коричка и ягоди с шоколад

Оригинална декорация за лятна плодова торта

25 July 2017 13:20
Шоколадова коричка и ягоди с шоколад
2 мин. Лесно Порции 0

  • ккал 123
  • маз 6
  • нас. маз 4
  • въгл 14
  • захар 12
  • фибри 0
  • прот 2
  • сол 0

Продукти

300 г бял шоколад
9 ягоди, с дръжките
малко натрошени бисквити и целувки

Приготвяне




1 Застелете две тави с хартия за печене. Разтопете шоколада в купа в микровълновата печка или на водна баня.


2 Хванете една ягода за дръжката и я потопете в шоколада до средата. Оставете я внимателно върху хартията за печене, за да стегне шоколадът. Повторете и с останалите ягоди.


3 Излейте останалия шоколад във втората тава и внимателно го размажете на тънко. Поръсете го с натрошените целувки и с бисквитите. Оставете го да стегне напълно.


4 Щом шоколадът стегне, натрошете го на по-едро. Ако желаете да го запазите, сложете го върху чиста хартия за печене и го покрийте с фолио. Дръжте го на хладно и сухо място, за да не се разтопи. 


Използвайте декорацията към тази Лятна празнична торта




Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ