Шоколадова коричка и ягоди с шоколад

Оригинална декорация за лятна плодова торта

25 July 2017 13:20
Шоколадова коричка и ягоди с шоколад
2 мин. Лесно Порции 0

  • ккал 123
  • маз 6
  • нас. маз 4
  • въгл 14
  • захар 12
  • фибри 0
  • прот 2
  • сол 0

Продукти

300 г бял шоколад
9 ягоди, с дръжките
малко натрошени бисквити и целувки

Приготвяне




1 Застелете две тави с хартия за печене. Разтопете шоколада в купа в микровълновата печка или на водна баня.


2 Хванете една ягода за дръжката и я потопете в шоколада до средата. Оставете я внимателно върху хартията за печене, за да стегне шоколадът. Повторете и с останалите ягоди.


3 Излейте останалия шоколад във втората тава и внимателно го размажете на тънко. Поръсете го с натрошените целувки и с бисквитите. Оставете го да стегне напълно.


4 Щом шоколадът стегне, натрошете го на по-едро. Ако желаете да го запазите, сложете го върху чиста хартия за печене и го покрийте с фолио. Дръжте го на хладно и сухо място, за да не се разтопи. 


Използвайте декорацията към тази Лятна празнична торта




Списанието
BBC Good Food България - Брой 202
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ