Запържени скариди и пак чой

Бързи рецепти за делника, които не изискват да използвате всички тигани в шкафа

27 July 2017 17:03
Запържени скариди и пак чой
6 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 484
  • маз 20
  • нас. маз 3
  • въгл 48
  • захар 9
  • фибри 7
  • прот 25
  • сол 3

Продукти

2 с.л. сусамово олио
100 г шушулки захарен грах
1 морков, тънко нарязан
200 г пак чой, измит и нарязан
2 стръка пресен лук, нарязани диагонално
300 г яйчени нудъли за уок
150 г сготвени кралски скариди
2 с.л. соев сос и още за сервиране (по желание)
1 с.л. сусамови семена, запечени
1 червена люта чушка, нарязана, за сервиране (по желание)

Приготвяне




1 Загрейте 1 с.л. сусамово олио в уок или тиган на умерен до силен огън, добавете шушулките грах и моркова. Запържете ги за няколко минути, докато започнат да омекват и да стават кафеникави, след това добавете пак чоя и пресния лук. Прибавете нудълите и скаридите, използвайте щипки да разбъркате, загрейте всичко добре.


2 Добавете соевия сос и останалото сусамово олио, разбъркайте отново. Точно преди да сервирате поръсете сусамовото семе и лютата чушка. Поднесете с още соев сос, ако желаете. 








ПОЛЗИ малко калории фолиева киселина фибри витамин С 2 от 5-на-ден




Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ