Пилешки кюфтенца и карфиол с киноа и къри

Това ястие за възстановяване ще ви осигури баланс между въглехидрати с нисък гликемичен индекс за възстановяване на енергията и протеини за мускулите.

03 April 2018 11:49
Пилешки кюфтенца и карфиол с киноа и къри
30 мин. Лесно Порции 1

  • ккал 697
  • маз 23
  • нас. маз 4
  • въгл 44
  • захар 14
  • фибри 9
  • прот 72
  • сол 0

Продукти

250 г пилешка кайма
1 скилидка чесън, ситно нарязана
1 ч.л. куркума
по щипка кимион и канела
шепа копър, ситно нарязан
2 стръка зелен лук, ситно нарязан

За карфиола с киноа и къри
50 г киноа
4 цветчета карфиол
25 г сладък картоф, ситно нарязан
1 с.л. зехтин
1 с.л. средно люто къри на прах
1 ч.л. ситно нарязан шамфъстък
1 ч.л. стафиди
сокът от ½ лайм

Приготвяне

1 Разбъркайте всички съставки за кюфтенцата в купа и ги подправете със сол и черен пипер. От сместа оформете 6 топки и ги охладете за 20 мин.


2 Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). Измийте киноата и я сложете в тенджерка със 100 мл вода. Загрейте до завиране, намалете огъня до къкрене и варете 10-15 мин, докато киноата омекне и удвои обема си. Отцедете и оставете да изстине.


3 Сложете карфиола и сладките картофи в тава и ги разбъркайте със зехтина и кърито. Сложете кюфтетата в друга тава. Запечете и двете едновременно за 15 мин, докато всичко стане готово.


4 Разбъркайте киноата с карфиола, сладките картофи, шамфъстъка и стафидите и поръсете със сока от лайм. Сервирайте заедно с кюфтетата.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ