Вегетарианско протеиново чили

Пригответе го преди да излезете да бягате и ще имате засищащо ястие, когато се върнете.

03 April 2018 14:35
Вегетарианско протеиново чили
55 мин. Лесно Порции 1

  • ккал 658
  • маз 17
  • нас. маз 2
  • въгл 88
  • захар 32
  • фибри 23
  • прот 25
  • сол 1

Продукти

1 с.л. зехтин
½ глава лук, ситно нарязана
½ червена люта чушка, ситно нарязана
1 скилидка чесън, ситно нарязана
1 малък сладък картоф, обелен и едро нарязан
по ½ ч.л. кимион, червен пипер, кайенски пипер и канела
400 г консерва боб
400 г консерва нарязани домати
сокът от 1 лайм, за сервиране
ориз от карфиол, за сервиране

Приготвяне

1 Загрейте зехтина в голяма тенджера и запържете в него лука, лютата чушка и чесъна за 1-2 мин, като внимавате да не потъмнеят. Добавете сладките картофи, подправките и малко сол и черен пипер. Сипете боба и доматите. Напълнете една от празните консервени кутии с вода, добавете я в тенджерата, изчакайте чилито да заври и намалете огъня до къкрене.


2 Гответе 45-50 мин, докато картофите омекнат, а сосът поизври. Ако ви се струва прекалено гъст, разредете го с малко вода. Разбъркайте чилито със сока от лайм, подправете го на вкус и го сервирайте с ориз от карфиол.

Списанието
BBC Good Food България Брой 195
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ