Салата с хамон и шоколадов сос

Екзотичните нотки от шеф Таньо Шишков

18 April 2018 11:49
Салата с хамон и шоколадов сос
5 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 156
  • маз 12
  • нас. маз 1
  • въгл 20
  • захар 24
  • фибри 56
  • прот 23
  • сол 1

Продукти

200 г рукола
8 чери домата
16 топчици бейби моцарела
100 г хамон
малка чепка грозде

ЗА СОСА
50 г черен шоколад
50 мл зехтин
30 мл балсамов оцет

Приготвяне

1. Първо пригответе соса – в малък съд разтопете шоколада на водна баня. Свалете от огъня. На тънка струйка, като разбърквате непрекъснато, добавете зехтина. Разбърквайте, докато получите гладка емулсия. Добавете балсамовия оцет, подправете на вкус със сол и пипер.


2. В чиния аранжирайте измитата рукола, разрязаните чери домати и зърна грозде, топчиците бейби моцарела и навития на розички хамон. Полейте с шоколадовия сос и поднесете.

Списанието
BBC Good Food България Брой 199
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ