Виетнамски бургери с фъстъци

Нови идеи за ваши любими ястия с достъпни продукти

30 April 2018 10:52
Виетнамски бургери с фъстъци
20 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 523
  • маз 22
  • нас. маз 6
  • въгл 44
  • захар 3
  • фибри 3
  • прот 35
  • сол 2

Продукти

500 г свинска кайма
2 с.л. сос от стриди
6 стръка пресен лук, почистени и ситно нарязани (зелената и бялата част заедно)
4-5 см пресен джинджифил, обелен и ситно настърган
½-1 ч.л. едро смлян лют червен пипер
настърганата кора от 1 лайм, после нарязан на резени
1 с.л. сусамово или слънчогледово олио
зелени листа от айсберг или бейби джем, за сервиране
4 сусамови питки
25 г запечени неосолени фъстъци, едро счукани
майонеза или сладък чили сос, за сервиране (по желание)

Приготвяне

1. В голяма купа смесете заедно каймата, соса от стриди, пресния лук, джинджифила, лютия пипер и кората от лайм. оформете с ръце сместа на 4 кюфтета. Загрейте олиото в голям тиган на умерен огън и запържете кюфтетата за 8 мин от всяка страна, докато се сготвят отвътре.


2. за сервиране сложете зелените листа върху долната половинка на питката и полейте със сока от лайм. добавете кюфтетата, поръсете с фъстъците и покрийте с горната половинка на питката.


Сервирайте с останалите резени лайм и майонеза или сладък чили сос, ако желаете.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ