Кокосово рибено къри

Лека и интересна вечеря с популярни продукти

01 May 2018 11:03
Кокосово рибено къри
20 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 691
  • маз 26
  • нас. маз 16
  • въгл 74
  • захар 11
  • фибри 4
  • прот 39
  • сол 1

Продукти

300 г ориз басмати
1 с.л. слънчогледово олио
2 големи глави лук, нарязани
2 скилидки чесън, счукани
450 г домати, нарязани на хапки
3 с.л. тика къри паста
400 г консерва кокосово мляко
4 филета от бяла риба, около 150 г всяко, нарязани на хапки
½ малка връзка кориандър, едро нарязан

Приготвяне

1. Сложете да кипне тенджера с вода и сварете ориза според упътването на опаковката. Загрейте олиото в широк и дълбок тиган на умерен огън и добавете лука. Гответе 5-10 мин, докато омекне и започне да се оцветява. Прибавете чесъна и доматите, запържете още 2 мин. Добавете къри пастата, пържете още 2 мин, след това налейте вътре кокосовото мляко и оставете да кипне.


2. Прибавете рибата в тигана и оставете да къкри за 5-8 мин, докато се свари отвътре. Изключете огъня. Поръсете отгоре кориандъра и сервирайте кърито с ориза.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ