Запечени наденички с цвекло и ябълки

Лесно и бързо пригответе вкусна вечеря

08 May 2018 08:04
Запечени наденички с цвекло и ябълки
45 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 554
  • маз 32
  • нас. маз 11
  • въгл 42
  • захар 32
  • фибри 19
  • прот 19
  • сол 2

Продукти

1 с.л. зехтин
2 с.л. кленов сироп
½ малка връзка мащерка, само листата
1 ч.л. семена кимион
2 ч.л. червен винен оцет
1 голямо кръмно цвекло, около 900 г, обелено и нарязано на 3 см хапки
2 глави червен лук, на резени
8 свински наденички
3 ябълки като Грани Смит или Пинк лейди, на резени и почистени сварени броколи, за сервиране

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). Смесете зехтина, кленовия сироп, мащерката, кимиона и червения оцет, поръсете със сол и пипер. Добавете в сместа цвеклото и лука, разбъркайте и разпределете в широка плитка тава. Запечете във фурната за 15 мин.


2. Добавете наденичките и ябълковите резени, гответе още 30-45 мин. Разбъркайте по средата на печенето, гответе, докато зеленчуците омекнат и се карамелизират, а наденичките се сготвят отвътре. Сервирайте с броколи.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ