Люта сьомга с терияки нудъли

Интересна рецепта за любителите на екзотиката

09 May 2018 09:29
Люта сьомга с терияки нудъли
20 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 569
  • маз 22
  • нас. маз 3
  • въгл 54
  • захар 9
  • фибри 6
  • прот 36
  • сол 3

Продукти

2 филета от сьомга, с кожата, около 125 г всяко
1 малка червена люта чушка, без семената, ситно нарязана
1 с.л. мирин
1 с.л. соев сос
2-3 см парче пресен джинджифил, обелено и ситно настъргано
½ малка връзка кориандър, нарязан
140 г пресни шушулки грах
2 с.л. сос терияки
300 г готови нудъли

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 190°С (170°С с обдухване). Покрийте тава с хартия за печене и сложете сьомгата с кожата надолу. Смесете лютата чушка, мирина, соевия сос, джинджифила и кориандъра и разпределете сместа върху сьомгата. Запечете във фурната за 12-15 мин, докато се сготви.


2. Загрейте широк тиган или уок и задушете шушулките грах с 1 с.л. вода за 2 мин, докато омекнат. Добавете соса терияки и нудълите, оставете на огъня, докато се стоплят добре. Разпределете в две чинии и сложете отгоре по едно филе сьомга.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ