Билков хляб със сирене Апенцелер

От гозбите на баба

10 May 2018 13:31
Билков хляб със сирене Апенцелер
45 мин. Средно Порции 10

  • ккал 0
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 0
  • захар 0
  • фибри 0
  • прот 0
  • сол 0

Продукти

500 г брашно
1 пакетче суха мая
1 с.л. зехтин
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
325 мл хладка вода
1 връзка пресен магданоз
шепа пресен розмарин
шепа прясна мащерка
1 скилидка чесън
200 г швейцарско сирене апенцелер
50 г масло

Приготвяне

1. Сложете в купа брашното. Направете кладенче, добавете маята, солта, захарта, зехтина и накрая налейте хладката вода. Ако имате стационарен миксер, омесете тестото с него. добавете още 2-3 с.л. брашно, докато се оформи на топка. Ако желаете, можете да го омесите на ръка. Покрийте с фолио и оставете на топло да втаса, докато удвои обема си. Изсипете тестото върху набрашнен работен плот, омесете го отново, като поръсвате леко с брашно, за да не лепне. разточете го във формата на правоъгълник.


2. Нарежете на ситно билките и стиснете скилидката чесън. Разбъркайте ги. Настържете сиренето Апенцелер. Стопете маслото. Намажете правоъгълника тесто със стопено масло, поръсете с настърганото сирене и разпределете билките равномерно. Нарежете тестото на квадрати 4:3, с височина на квадратите, равна на височината на формата за печене, която сте покрили с хартия. Внимателно отлепете и подредете всеки квадрат върху другия, на купчинка. След това внимателно я сложете да легне хоризонтално в съда за печене. Покрийте отново с фолио и оставете да втаса повторно за около 30 мин. Загрейте фурната на 190°С и изпечете хляба за около 50-55 мин, до готовност. След като горната коричка се изпече, можете да я покриете с фолио, за да не изгори, докато се изпече хлябът. охладете напълно и разрежете.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ