Стек от червено зеле с халуми

Рецепта без глутен

21 May 2018 23:11
40 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 658
  • маз 30
  • нас. маз 12
  • въгл 66
  • захар 24
  • фибри 11
  • прот 25
  • сол 3

Продукти

1 малка глава червено зеле, около 900 г, нарязано на 4 х 2 см дебели резени
2 с.л. балсамов оцет
2 с.л. зехтин
1 ч.л. семена фенел
1 с.л. тъмна захар мусковадо
500 г сварена киноа
сокът на 1 портокал
малка връзка магданоз, нарязан
малка връзка копър, нарязан
50 г сушени вишни, едро нарязани
250 г сирене халуми, нарязано на 8 резена

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). Покрийте тава с хартия за печене и сложете стековете от зеле отгоре. Смесете балсамовия оцет, зехтина, семената фенел и захарта, овкусете и разпределете с лъжица върху зелето. Покрийте с алуминиево фолио и запечете за 20 мин, отстранете фолиото и печете още 10 мин, докато зелето омекне.


2. Загрейте киноата, след това разбъркайте с портокаловия сок, магданоза, копъра и вишните, овкусете с черен пипер. Запържете халумито в сух тиган на умерен огън за 2 мин от всяка страна до златисто. За да сервирате, сложете по лъжица киноа върху всеки резен зеле, а най-отгоре – запеченото халуми.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ