Агнешки кюфтенца с кресонов дресинг

Приятна вечеря за всеки сезон

21 May 2018 23:20
Агнешки кюфтенца с кресонов дресинг
20 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 641
  • маз 32
  • нас. маз 13
  • въгл 48
  • захар 7
  • фибри 4
  • прот 38
  • сол 1

Продукти

500 г агнешка кайма
100 г сирене фета, натрошено
100 г кресон
малка връзка мента, само листата, едро нарязани
3 с.л. зехтин
1 с.л. червен винен оцет
300 г кускус
200 г замразен грах
100 г зърна от нар, за сервиране
100 г кисело мляко, за сервиране

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 180°С (160°С с обдухване). Покрийте тава с хартия за печене. Смесете в купа агнешкото и сиренето фета, овкусете. Оформете около 20 кюфтенца с големината на орех.


Сложете ги в тавата и ги запечете във фурната за 20 мин, докато се сготвят отвътре.


2. За да направите дресинга, разбийте в малък кухненски робот 25 г от кресона, ментата, зехтина, оцета с достатъчно сол и черен пипер, докато получите гладка смес.


Сложете кускуса в голяма огнеупорна купа и го залейте с 400 мл вряща вода. Покрийте с прозрачно фолио и го оставете за 3-4 мин. Отстранете фолиото и разбъркайте внимателно кускуса с вилица.


3. През това време кипнете тенджера с вода и сварете граха за 3 мин. Добавете към кускуса половината дресинг, граха и останалия кресон и разбъркайте. Прибавете и агнешките кюфтенца, сервирайте с останалия дресинг, зърната нар и киселото мляко.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ