Риба със синап по бенгалски

Любовта на бенгалците към синапа и рибата се събира в това ястие

24 May 2018 11:25
Риба със синап по бенгалски
22 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 492
  • маз 30
  • нас. маз 4
  • въгл 3
  • захар 2
  • фибри 1
  • прот 52
  • сол 0

Продукти

¾ ч.л. смляна куркума
450 г филе от бяла риба, нарязано на едри парчета
140 г домати
3 едри скилидки чесън
4-5 цели зелени люти чушки
2 с.л. жълти синапени семена
4 с.л. синапено или растително олио
1 ¼ ч.л. семена нигела
сварен ориз, за сервиране

Приготвяне

1. Сложете рибата в купа заедно с ¼ ч.л. куркума и щипка сол, объркайте и оставете да се маринова. Смелете или счукайте синапените семена на фин прах. Сложете в блендер доматите, чесъна, 2-3 люти чушки, смлените синапени семена, ½ ч.л. куркума, щипка сол и 150 мл вода и направете на паста.


2. Загрейте 3 с.л. от синапеното олио в среден тиган, докато запуши, свалете от огъня и изчакайте 30 сек. Добавете семената нигела и пържете 10 сек, след това добавете пастата. Гответе на умерен огън, като разбърквате, докато излишната течност се изпари. Намалете огъня и продължете да готвите още 4-5 мин, докато леко потъмнее. Добавете 400 мл вода и останалите чушки, кипнете и оставете да къкри 7-8 мин, докато леко се сгъсти.


Опитайте на вкус и дръжте на топло, докато изпържите рибата.


3. Загрейте останалото олио в широк тиган, добавете рибата и изпържете от двете страни за около 6 мин, до златисто. Добавете рибата в синапения сос, кипнете и гответе 2 мин. Поръсете с кориандъра и сервирайте с ориз.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ