Нудъли с пикантно телешко, гъби и броколи

Здравословна вечеря, подходяща за всяко време от годината

07 June 2018 10:46
Нудъли с пикантно телешко, гъби и броколи
10 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 470
  • маз 11
  • нас. маз 3
  • въгл 50
  • захар 4
  • фибри 9
  • прот 38
  • сол 2

Продукти

200 г крехко телешко филе, без тлъстини
1 с.л. мисо паста
4-5 см парче пресен джинджифил, 1/2 ситно настърган, 1/2 на клечици
4 скилидки чесън, 1 ситно настъргана
3 нарязани
175 г броколи, накъсани на цветчета
2 бр. звездовиден анасон
2 гнезда пълнозърнести нудъли
4 стръка пресен лук, нарязан на ленти, а после и на тънки ивици
2 ч.л. рапично олио
175 г гъби печурки, големите разполовени
соев сос с ниско съдържание на сол и
сусамово олио, за сервиране (по желание)

Приготвяне

1. Нарежете месото на ленти с остър нож напречно на мускулните влакна, смесете с пастата мисо, настъргания джинджифил и чесън. Поръсете с малко черен пипер и оваляйте месото добре в сместа.


2. Кипнете тенджера с вода и бланширайте броколите за 2 мин. Извадете с решетеста лъжица. Добавете звездовидния анасон, нудълите и пресния лук във водата, гответе 5 мин, докато нудълите омекнат.


3. Затоплете олиото в уок с незалепващо покритие и запържете месото за 1 мин, докато леко промени цвета си.


Извадете от тигана и добавете парченцата чесън, останалия джинджифил и гъбите. Пържете, докато гъбите омекнат. Ако ви изглежда твърде сухо, поръсете с малко вода от нудълите.


4. Върнете месото в тигана, добавете броколите и разтръскайте над котлона, за да се затоплят. Добавете още малко вода, за да се разреди леко сосът.


Отцедете нудълите и ги сложете в чиния. Отгоре добавете месото и броколите, сервирайте с малко соев сос или сусамово олио.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ