Фахита с гриловано пилешко и авокадо

Здравословна храна, лека и екзотична

07 June 2018 10:58
Фахита с гриловано пилешко и авокадо
5 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 531
  • маз 22
  • нас. маз 6
  • въгл 42
  • захар 12
  • фибри 8
  • прот 37
  • сол 1

Продукти

2 скилидки чесън, ситно настъргани
150 г кисело мляко
½ ч.л. пушен червен пипер
по ¼ ч.л. смлян кимион, кориандър и риган
200 г малки филета от пилешки гърди
2 домата, нарязани
1 малка глава червен лук, ситно нарязан
1 зелена люта чушка, без семената, ситно нарязана (по желание)
4 с.л. пресен кориандър, нарязан
сокът на 1 лайм
2 пълнозърнести тортили
1 авокадо, разполовено, без костилка

Приготвяне

1. Разбъркайте чесъна в киселото мляко. Сложете 2 с.л. от сместа в купа, добавете подправките и разбъркайте добре. Прибавете месото и го оваляйте от всички страни в сместа.


2. Загрейте грил тиган и запечете пилешките филета за 5 мин, обърнете ги веднъж, за да се сготвят отвътре, но да са още сочни. (Ако искате да изпържите пилето, първо поръсете малко олио в тиган с незалепващо покритие, за да не загорят подправките.)


3. Смесете доматите с лука, лютата чушка (ако използвате), кориандъра и сока от лайм. Затоплете тортилите според упътването на опаковката. Издълбайте сърцевината на авокадото, намачкайте половината от нея върху тортилите, после добавете пилето и доматената салца. Полейте с чесновото кисело мляко, завийте ги и хапнете, докато са топли.

Списанието
BBC Good Food България Брой 194
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ