Пица с брюкселско зеле и синьо сирене

Приготвена в стила на елзаската бяла пица, брюкселското зеле в тази рецепта е потопено в разтопено синьо сирене и маскарпоне

15 June 2018 09:26
Пица с брюкселско зеле и синьо сирене
12 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 738
  • маз 42
  • нас. маз 20
  • въгл 65
  • захар 4
  • фибри 7
  • прот 20
  • сол 0

Продукти

1 с.л. грис или брашно
220 г готово тесто за пица
2 с.л. зехтин
2 скилидки чесън, смачкани
140 г брюкселско зеле, нарязано
3 с.л. маскарпоне
75 г меко синьо сирене, като горгонзола (или вегетарианска алтернатива)

Приготвяне

1. Загрейте фурната до 240°C (220°C с обдухване) и сложете тава на горната решетка. Поръсете друга тава с малко грис или брашно.


2. Ако използвате готово тесто, подгответе го според инструкциите на опаковката. Ако си го приготвяте сами, трябва да е втасало, оформено и престояло. Поръсете работния плот с малко грис (опитайте се да не използвате твърде много, тъй като по-трудно ще го хващате), след това разточете правоъгълник с дължина около 30 см. Преместете го в тавата и го дооформете, ако е нужно.


3. Смесете зехтина и чесъна и овкусете, след това добавете брюкселското зеле. Разстелете 2 с.л. маскарпоне върху тестото, като оставите краищата свободни, поръсете с брюкселското зеле.


Разпръснете синьото сирене и останалото маскарпоне. Смелете отгоре малко черен пипер и оставете пицата да втаса за 10 мин на стайна температура.


Сложете я заедно с тавата в горещата фурна и печете 10-12 мин до златисто.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ