Люти яйца с кейл в микровълнова фурна

Следвайте инструкциите внимателно и няма да се окажете с яйце на лицето… или пък с капака на микровълновата ви!

15 June 2018 09:44
Люти яйца с кейл в микровълнова фурна
2 мин. Лесно Порции 1

  • ккал 215
  • маз 12
  • нас. маз 3
  • въгл 9
  • захар 6
  • фибри 2
  • прот 16
  • сол 1

Продукти

1 шепа кейл, ситно нарязан
½ малка червена люта чушка, без семената, нарязана
200 г консерва нарязани домати малко лимонов сок
2 средни яйца, жълтъци и белтъци отделно

Приготвяне

1. В купа, подходяща за микровълнова фурна, смесете кейла, лютата чушка и нарязаните домати. Прибавете щипка сол и изстискайте малко лимонов сок. Избутайте сместа към ръбовете на купата, за да направите кладенче в средата, и там изсипете белтъците. Покрийте купата с прозрачно фолио и гответе на средна степен за 40 сек. Изчакайте да се охлади малко и отново загрейте за още 40 сек.


2. Добавете жълтъците към белтъците и после внимателно надупчете жълтъка на всяко яйце, за да пробиете мембраната и така да ги предпазите от експлодиране. Пуснете ги за още 40 сек в микровълновата, махнете фолиото, поръсете малко черен пипер отгоре и сервирайте.

Списанието
BBC Good Food България Брой 200
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ