Чили в микровълнова фурна

Не използвайте метални съдове

02 July 2018 15:29
Чили в микровълнова фурна
5 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 333
  • маз 12
  • нас. маз 6
  • въгл 36
  • захар 16
  • фибри 15
  • прот 13
  • сол 0

Продукти

½ малка глава лук, тънко нарязана
1 едра скилидка чесън, смачкана
бучка масло
по ½ ч.л. смлян кимион и червен пипер (сладък или пушен, зависи какво предпочитате)
щипка лют червен пипер, на люспи или на прах
400 г консерва нарязани домати, отцедени и сокът запазен
400 г консерва червен боб, отцеден и изплакнат
½ кубче зеленчуков бульон
2 парченца тъмен шоколад
заквасена сметана и кориандър, за сервиране (по желание)

Приготвяне

Колкото по-широк и плитък е съдът, който ще сложите в микровълновата, толкова по-бързо ще се сготви храната. Купа или пластмасова кутия ще ви свършат добра работа, но запомнете – не използвайте метални съдове.


1. Сложете лука, чесъна, маслото и подправките в съд, подходящ за микровълнова фурна, разбъркайте набързо и пуснете микровълновата на висока степен за 30-40 сек. Оставете го да постои 1 мин и прибавете нарязаните домати, боба, кубчето бульон и шоколада.


2. Покрийте с прозрачно фолио и пробийте три дупчици. Поставете малко кухненска хартия върху въртящата се чиния и сложете съда отгоре. Гответе около 2 мин на висока степен. После разбъркайте добре и го оставете за 1 мин. Ако чилито започне да изсъхва, добавете малко от доматения сок от консервата, но запомнете, че в микровълновата няма да се поеме така, както във фурната.


3. Покрийте и гответе на средна степен още 2 мин. Разбъркайте и оставете да постои още 1 мин, преди да сервирате със заквасена сметана и кориандър, ако желаете.

Списанието
BBC Good Food България Брой 197
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ