Макарони със сирене в микровълнова фурна

Ястието може да се направи лесно и в офиса

02 July 2018 15:33
Макарони със сирене в микровълнова фурна
7 мин. Лесно Порции 1

  • ккал 601
  • маз 27
  • нас. маз 17
  • въгл 55
  • захар 2
  • фибри 5
  • прот 31
  • сол 2

Продукти

75 г макарони или друг вид паста
250 мл студен пилешки бульон, мляко или вода
2 ч.л. масло
50 г сирене чедър, настъргано
1 шепа спанак или ½ ч.л. мармайт (по желание)

Приготвяне

1. В чаша, която побира два пъти обема на пастата, преди да е сварена (колкото по-голяма, толкова по-добре), сложете макароните и течността по ваш избор. Покрийте с прозрачно фолио и продупчете три отвора.


Сложете чашата в купа, подходяща за микровълнова фурна, за да предотвратите разливания, и гответе 2 мин на висока степен. Течността ще закипи, така че внимателно съберете обратно в чашата всичко, което се е разляло, и внимавайте, защото е много горещо. Разбъркайте и го оставете за около 1 мин.


2. Повторете два пъти или повече процедурата, докато пастата се свари (може да отнеме и повече време, зависи от пастата), после я извадете от микровълновата фурна.


Разбъркайте маслото, сиренето, спанака или мармайта, ако използвате. Топлината на пастата ще разтопи сиренето и ще задуши спанака, но ако това не стане, върнете в микровълновата за 30 сек.

Списанието
BBC Good Food България Брой 200
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ