Накъсано пиле по мексикански с боб

Рецепта от серията брилянтни бюджетни ястия

04 July 2018 11:54
Накъсано пиле по мексикански с боб
80 мин. Лесно Порции 6

  • ккал 251
  • маз 6
  • нас. маз 1
  • въгл 23
  • захар 8
  • фибри 11
  • прот 21
  • сол 1

Продукти

8 пилешки бутчета с кокала, без кожата
3 с.л. паста чипотле
2 скилидки чесън, смачкани
2 х 400 г консерви нарязани домати
1 голяма глава лук, ситно нарязан
2 х 400 г консерви черен боб, отцеден
400 г консерва червен боб, отцеден
шепа магданоз, кориандър или мента, едро нарязан
малка маруля айсберг, накъсана
½ краставица, нарязана на кубчета
малко зехтин, за поръсване
тортила чипс и резени лайм, за сервиране

Приготвяне

Отнема малко време за готвене, но фурната има доста работа и резултатът е крехко пилешко месо, което се отделя от кокала. Ако приготвите тази рецепта за по-малко хора, замразете това, което ви остане, за друг ден.


1. Загрейте фурната на 180°С (160°С с обдухване). Намажете бутчетата с 2 с.л. паста чипотле. Сложете останалото в средна купа заедно с чесъна, доматите, лука и малко сол и черен пипер. Разбъркайте добре и прехвърлете в голяма тава.


Сложете пилешките бутчета отгоре, покрийте с фолио и запечете за 1 час.


2. Извадете тавата от фурната, добавете двата вида боб и разбъркайте в доматената смес около пилешкото месо. Върнете във фурната, без да покривате, за около 20 мин, докато пилешкото стане крехко, а зърната боб - горещи.


3. През това време разбъркайте зелените подправки с марулята и краставицата, полейте със зехтина и оставете настрана.


4. Накъсайте пилешкото с помощта на нож или вилица, отстранете кокала. разбъркайте месото в соса и боба. Сервирайте със салата, тортила чипс и резени лайм.

Списанието
BBC Good Food България - Брой 202
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ