Безглутенови рибени кюфтета

Това е наистина лесен начин да включите риба в менюто си. Ако нямате проблем с глутена, може да използвате обикновена майонеза и брашно.

04 July 2018 12:05
Безглутенови рибени кюфтета
12 мин. Лесно Порции 3

  • ккал 624
  • маз 49
  • нас. маз 8
  • въгл 19
  • захар 2
  • фибри 2
  • прот 25
  • сол 1

Продукти

2 големи картофа, около 550 г, нарязани на парченца
2 х 120 г консерви риба тон в собствен сос
1 лимон, сокът от ½, останалият на резени
½ малка връзка див чесън, нарязан
1 яйце, разбито
4 стръка пресен лук, нарязани
4 с.л. безглутенова майонеза
2 с.л. безглутеново брашно, за поръсване
2 с.л. зехтин
смесени салатни листа, за сервиране

Приготвяне

1. Сложете картофите в тенджера, покрийте ги със студена подсолена вода и ги кипнете. Намалете огъня и варете 8 мин, докато омекнат. Отцедете и върнете в горещата тенджера да се подсушат за 2 мин.


2. Намачкайте картофите в голяма купа. Добавете рибата тон и я разтрошете с вилица, смесете добре. прибавете лимоновия сок и дивия лук. овкусете достатъчно, добавете яйцето и омесете с ръце сместа.


Разделете я на 6 части и оформете рибените кюфтета. За да ги изпържите, загрейте половината зехтин в голям незалепващ тиган и поръсете кюфтетата с брашно. Изпържете половината за 3-4 мин от всяка страна, докато станат златисти и се сгорещят отвътре. Повторете с останалите.


3. Сервирайте рибените кюфтета с майонеза, лимонови резени и малко смесени салатни листа.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ