Сурова веган шоколадова торта

Добро предложение за всеки вкус

04 July 2018 12:19
Сурова веган шоколадова торта
60 мин. Средно Порции 12

  • ккал 0
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 0
  • захар 0
  • фибри 0
  • прот 0
  • сол 0

Продукти

За 2 торти с диаметър 9 см
ЗА БЛАТОВЕТЕ
10 бр. сушени смокини
100 г сурово кашу
½ ч.ч. фини овесени ядки
1 с.л. меласа или друг подсладител - мед, сироп от агаве, кленов сироп
2 с.л. кокосово или какаово масло, разтопено на водна баня

ЗА ШОКОЛАДОВИЯ КРЕМ
15 бр. фурми без костилки
2 ч.л. брашно от рожков
2 ч.л. сурово какао
1/2 ч.л. ванилов екстракт
4-5 с.л. вода или толкова, колкото да се получи гъст крем
щипка сол
2 с.л. какаово или кокосово масло, разтопено на водна баня

Приготвяне

1. Накиснете фурмите в топла вода за 2 часа и ги почистете от люспите. Може да използвате водата за разреждане на крема.


2. За блатовете накиснете кашуто и смокините в топла вода за около 2 часа. Прехвърлете ги в блендер и смелете. Към получената смес прибавете другите продукти и разделете сместа на четири равни части. Всяка част сложете в ринг с диаметър 9 см и загладете с лъжица. Можете да изрежете рингове от шишета за минерална вода от 1,5 л, трябват ви 2 с височина 6-7 см и 2 с височина 2 см. Така оформените блатове охладете за 40-50 мин в хладилник.


3. Сложете накиснатите фурми в блендер заедно с брашното от рожков, какаото и ваниловия екстракт и смелете, като постепенно прибавяте вода до получаване на гъст крем. Отделете 1/3 от крема и към нея прибавете 2 с.л. какаово масло. Охладете за 30 мин в хладилника.


4. Върху блатовете във високите рингове разпределете охладения шоколадов крем. Върху него поставете другите два блата, освободени от по-ниските рингове. Така сглобените торти охладете за 2-3 часа.


5. Извадете стегнатите торти от ринговете и ги намажете отвън с останалите 2/3 от крема. Декорирайте с натрошени ядки от шамфъстък и сурово какао.

Списанието
BBC Good Food България Брой 197
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ