Паста със запечени зеленчуци и панчета

Вкусът на Италия

27 July 2018 11:25
Паста със запечени зеленчуци и панчета
35 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 539
  • маз 22
  • нас. маз 7
  • въгл 61
  • захар 9
  • фибри 7
  • прот 25
  • сол 1

Продукти

3 тиквички, разполовени и нарязани
1 голям патладжан, разполовен и нарязан
400 г дребни месести домати, разполовени
8 небелени скилидки чесън
2 с.л. зехтин, допълнително за овкусяване
400 г паста пенне
140 г панчета или бекон, на кубчета
25 г пармезан, настърган и още за сервиране
шепа босилек

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 220°C (200°C с обдухване). Сложете зеленчуците и чесъна в голяма тава, полейте със зехтина и добавете сол и черен пипер. Разпределете ги на равномерен слой и печете 35 мин, докато омекнат. Разбъркайте след първите 20 мин.


2. Междувременно сгответе пастата, следвайки инструкциите на опаковката. Отцедете, като запазите част от течността.


3. Сложете бекона с малко зехтин в съда, в който сте приготвили пастата. Запържете за 2-3 мин, докато стане златист, хрупкав и напълно готов. Добавете го към изцедената паста заедно с пармезана, запечените зеленчуци и няколко супени лъжици от заделената течност. Накъсайте част от босилека и разбъркайте.


4. Сервирайте, поръсени с останалата част от босилека и пармезана.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ