Касуле с бекон и тулузки наденички с фазаново конфи

Най-вкусното и уютно ястие, касулето се прави лесно и може да нахрани цяла армия.

03 August 2018 16:07
Касуле с бекон и тулузки наденички с фазаново конфи
240 мин. Лесно Порции 8

  • ккал 751
  • маз 50
  • нас. маз 18
  • въгл 23
  • захар 6
  • фибри 6
  • прот 49
  • сол 4

Продукти

2 стръка целина, ситно нарязани
2 глави лук, ситно нарязани
8 скилидки чесън, необелени
8 тулузки наденички
400 г цяло парче пушен бекон или панчета
2 големи чаши червено вино
600 г консервирани нарязани домати
1 дафинов лист
4 стръка мащерка
2 х 400 г консерви боб канелини, отцеден и изплакнат
50 г трохи от бял хляб
нарязан магданоз, за сервиране

ЗА ФАЗАНА
4 х 500 г гъша или патешка мас
8 бутчета от фазан, с костите
10 зърна черен пипер

Приготвяне

1. Вземете най-тежкия си тиган с капак и го загрейте на слаб огън. Добавете 2 с.л. от патешката мас. Сотирайте целината, лука и чесъна, след това добавете наденичките и ги запържете за около 10-15 мин (може да засилите малко огъня).


2. Отстранете кожата от бекона и го нарежете на 8 квадратни парчета. Добавете го към наденичките заедно с парчето кожа и налейте доматите и виното. Кожата на бекона ще придаде на ястието опушен вкус, можете да я извадите накрая. Добавете дафиновия лист и мащерката, покрийте с капак и оставете да къкри бавно за 3 ч.


3. Докато основата за касулето се готви, пригответе конфито. Можете да го направите и предварително, защото се запазва чудесно в хладилника. Загрейте фурната до 150°С (130°С с обдухване) и подправете бутчетата от фазан със сол и пипер. Натъпчете ги плътно в огнеупорна касерола и залейте с гъшата (или патешката) мас. Добавете зърната черен пипер и гответе 2 ½ ч, докато месото стане крехко.


Извадете бутчетата от мазнината и ги отцедете върху решетка. Увеличете температурата на фурната до 200°С (180°С с обдухване). Ако правите конфито предварително, охладете и запазете в мазнината от печенето в хладилника. За да сервирате, загрейте леко, за да стопите мазнината и да извадите месото.


4. За да завършите ястието, пресипете сместа с наденичките в огнеупорен съд, добавете боба с малко сол и пипер и поставете бутчетата от фазана отгоре.


Поръсете всичко с хлебните трохи и печете 30 мин до златисто. Поръсете с магданоз и сервирайте.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ