Ябълков шнапс

Шведите наричат всички по-силни ликьори “шнапс” и особено много ги обичат чисти с риба или морски дарове. В този коктейл има силна аквавит (скандинавска високоалкохолна напитка), ароматизирана с кимион, анасон и фенел, които много добре се съч

03 August 2018 16:18
Ябълков шнапс
0 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 169
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 11
  • захар 11
  • фибри 1
  • прот 0
  • сол 0

Продукти

50 мл аквавит или джин
малко лимонов сок
4 с.л. мътен ябълков сок
2 щипки канела на прах
1 шепа лед
200 мл пенливо вино
½ малка ябълка, обелена и тънко нарязана

Приготвяне

1. Излейте аквавита или джина в коктейлен шейкър или голям буркан от сладко. Изстискайте малко лимон, добавете ябълковия сок, голяма щипка канела и една шепа лед. Сложете капака и разбийте добре.


2. Изсипете в две тънки и високи чаши и долейте с пенливото вино. Поръсете отгоре ябълките заедно с останалата канела и сложете две коктейлни пръчици. Балансирайте коктейлната пръчица на ръба на всяка чаша и сервирайте веднага.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ