Raggmung (Хрупкава картофена палачинка)

Това хрупкаво ястие с картофи и моркови е нещо средно между палачинка и рьощи. В Швеция го сервират с пържен бекон и сладко от червени боровинки. Също така са идеални към месо и рибни ястия.

03 August 2018 16:27
Raggmung (Хрупкава картофена палачинка)
10 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 263
  • маз 10
  • нас. маз 2
  • въгл 33
  • захар 9
  • фибри 5
  • прот 8
  • сол 0

Продукти

25 г брашно
75 мл пълномаслено мляко
1 средно яйце
1 стрък мащерка, само листата
175 г картофи, едро настъргани
1 голям морков, едро настърган
1 с.л. растително олио

Приготвяне

1. В голяма купа разбийте половината от млякото с брашното, за да направите гладко гъсто тесто. Добавете остатъка от млякото, яйцето, мащерката и подправете. Накрая сложете картофите и морковите, разбъркайте.


2. Ще трябва да пържите палачинките на партиди, така че затоплете фурната на най-ниската степен, за да ги запазите топли. Загрейте олио в голям тиган за пържене. Загребете от сместа и направете 2 палачинки, широки 7 см, като заглаждате сместа с гърба на лъжицата. Пържете по 2 мин от всяка страна, докато добият златист, хрупкав вид. Запазете ги топли в загрятата фурна и повторете процедурата с останалата смес.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ