Ябълков сладкиш на розички

Ефектен сладкиш за гости и домашно парти

03 August 2018 16:40
Ябълков сладкиш на розички
30 мин. Средно Порции 12

  • ккал 0
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 0
  • захар 0
  • фибри 0
  • прот 0
  • сол 0

Продукти

За тестото
300 г брашно
120 г масло
1 яйце
2 с.л. студено прясно мляко
5 с.л. захар
1/3 ч.л. бакпулвер

За розичките от ябълки
2-3 големи ябълки
5-6 с.л. захар
сокът на един лимон
канела и ванилия

Приготвяне

1. Пресейте брашното заедно с бакпулвера в купа. Добавете маслото, нарязано на кубчета, и намачкайте до получаване на трохи. Добавете захарта, яйцето и прясното мляко. Замесете гладко тесто, увийте в стреч фолио и приберете за 30 мин в хладилника.


2. През това време разполовете ябълките и почистете от семките, след което нарежете на тънки резенчета. Поръсете ги с половината от захарта и целия лимонов сок и оставете да поседят 10 мин.


3. Разточете тестото на тънка кора, поръсете с канела, ванилия и захар. Нарежете го на ивици с ширина около 10 см и върху него подредете ябълковите резенчета. Всяка лентичка навийте на рулце заедно с ябълките върху нея.


Получените розички подредете в намаслена тава и печете 30 мин на 190°С.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ