Печени пъдпъдъци а ла Ришельо

Птиците стават леки и крехки

03 August 2018 16:45
Печени пъдпъдъци а ла Ришельо
180 мин. Средно Порции 10

  • ккал 0
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 0
  • захар 0
  • фибри 0
  • прот 0
  • сол 0

Продукти

4 средно големи глави лук
60 г масло, меко
сок от ½ лимон
1 ч.л. черен пипер
½ ч.л. канела
10 пъдпъдъка
10-12 широки тънки ленти бекон
10 средно големи гъби
2 с.л. ориз
50 мл олио
150 мл пилешки бульон
50 мл червено вино
1 ч.л. захар
½ ч.л. сол

Приготвяне

1. Нарежете лука на полумесеци, поставете го в голям съд за печене, посолете и претрийте с ръце, оставете настрана.


2. Смесете омекналото масло със солта, черния пипер, канелата и сока от лимон. Намажете почистените пъдпъдъци отвътре, осолете отвън. Почистете гъбите, нарежете на ситно и ги задушете в олиото заедно с дреболиите на пъдпъдъците (ако има). Прибавете измития ориз и разбъркайте.


3. Напълнете птиците с плънката и увийте всеки пъдпъдък с по 1 лента бекон, така че краищата да се срещнат на гърба. Закрепете с клечка за зъби. Подредете птиците върху нарязания и осолен лук, налейте виното с разтворената вътре захар, добавете бульона и покрийте с капак или затворете с фолио. Печете във фурна, загрята до 220°С, около 30 мин, след това намалете до 170°С и печете още 1 ч 30 мин.


Изключете фурната и оставете съда вътре за още 1 час. Поднесете с пържени картофи, задушен ориз и конфитюр от сливи.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ