Торта Фереро Роше

Впечатляваща торта за семейни празници

03 August 2018 17:01
Торта Фереро Роше
120 мин. Средно Порции 24

  • ккал 0
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 0
  • захар 0
  • фибри 0
  • прот 0
  • сол 0

Продукти

ЗА БЛАТОВЕТЕ
5 яйца
7 с.л. захар
2 с.л. какао
2 с.л. брашно
2 ч.л. бакпулвер
200 г млени лешници

ЗА КРЕМА
200 г меко масло
200 г шоколад
5 с.л. нутела
14 малки вафлички с лешников крем

ЗА ДЕКОРАЦИЯ
бонбони Фереро Роше

Приготвяне

1. Загрейте фурната до 180°С. Разбийте яйцата със захарта до пухкава смес и последователно добавете брашното, какаото, бакпулвера и лешниците (отделете малко за украса). разпределете сместа в две тавички с диаметър 20 см, намазани и застлани с хартия за печене. Печете около 30 мин, или до готовност. Оставете блатовете да се охладят.


2. Разтопете шоколада на водна баня и оставете леко да изстине. В друга купа разбийте маслото. Започнете да добавяте по малко от шоколада към маслото, като разбърквате. Добавете начупените вафлички и нутелата.


3. Разрежете блатовете по хоризонтала на две, така че да получите общо четири. Започнете да сглобявате тортата, като редувате блатове с крем, като оставите достатъчно крем за измазване на тортата отвън. Докато кремът не е стегнал, може да поръсите стените на тортата с натрошените лешници. Отгоре украсете с бонбони Фереро роше. Охладете тортата в хладилник, но преди да сервирате, я оставете за малко на стайна температура.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ