Сусамени симиди със сирена

Вкусна закуса за всеки сезон

21 August 2018 14:08
Сусамени симиди със сирена
30 мин. Лесно Порции 16

  • ккал 0
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 0
  • захар 0
  • фибри 0
  • прот 0
  • сол 0

Продукти

300 мл прясно мляко
1 кубче прясна мая
125 мл олио
2 яйца
2 с.л. захар
около 5 ч.ч. брашно
1 ч.л. сол
сирене
настърган кашкавал
2 с.л. петмез
1/2 ч.ч. вода
1 ч.ч. сусам

Приготвяне

1. Изсипете сусама в тавичка и запечете в загрята фурна, като разбърквате няколко пъти. След като леко започне да се зачервява, извадете от фурната.


2. Разтворете маята с прясното мляко и захарта. Прибавете яйцата, солта и олиото, разбъркайте добре, добавете постепенно брашното и замесете меко и нелепнещо тесто. Оставете да втаса, покрито с кърпа, около 40 мин.


3. Разделете на 16 части, от които оформете топчета. Всяко топче направете на малка плоска питка с диаметър около 10 см. Сложете натрошено сирене и съберете краищата на питката отгоре.


Така пригответе всички топчета. Поставете ги с ръба надолу.


4. Смесете петмеза с водата. Потопете всеки симид от гладката страна, а след това обилно в сусам. Подредете в тава, застлана с хартия за печене, която е леко намаслена. Оставете да втасат около 20 мин. След това с остър нож направете разрези отгоре, така че да се видят сиренето и кашкавалът вътре.


5. Втасалите симиди печете в загрята на 180°С фурна. Когато леко се зачервят отгоре, ги извадете и в отворите поставете кашкавал. Върнете ги обратно и допечете. Ако се притеснявате, че може да загорят, покрийте ги с хартия.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ